Saturday, May 27, 2006

settings


sunt setata mai bine decat orice Swiss-made wrist-watch. sunt creata ca sa rezist. cum se zicea: "designed to love, built to last". eh, sa zicem ca sunt aici ca sa raman. nu am de gand sa iti tatuez asta pe frunte, cred ca se vede de la o posta. i am here to last, i am here to win this.

te infurie asta? te infurie sa ma vezi mergand mai departe? te infurie ca nu am nevoie de nimeni? te infurie ca sunt singura care se ajuta? te infurie ca nu plang? te infurie ca imi trec secundele fara intarzieri?

TAF.

nu e problema mea, nu esti tu secundarul meu, nu esti tu bateria mea. nici macar cureaua de pe incheietura nu esti. nici macar firida de abur de sub cadran nu esti.

nu imi esti spin in coaste, nici lacrima in colt de ochi, nici perpetuu, nici discontinuu. nu imi esti nimic. mi-esti rece sub perna cand imi mai bantui noaptea. si mi-esti la doi metri in fata cand mi te smiorcai.

TAF AGAIN.

esti mai concentric decat concentricitatea, esti mai limitat decat limita, si niciodata nu ai sa vezi cerul daca iti uiti mereu inima pe pamant. esti maine si poimaine daca vrei, dar nu esti niciodata azi. si daca nu esti azi, mersi frumos, i think i'll pass any tomorrow, any always.

Sunday, May 21, 2006

My friend, Munchausen

Munchausen Syndrome by Proxy (MSbP), definiton = a caregiver feigns or induces an illness in another person, usually her or his child, to gain attention and sympathy as the "worried" mother or father.

Incepe sa ma sperie abundenta de simptome ale acestui magnific sindrom. Le regasesc zilnic in spatele unor oameni aparent calculati si rationali. On a daily basis, imi revizuiesc integul sistem analitic si senzorial, pentru ca nu cumva sa imi scape vreun detaliu, si sa ma gasesc cu garda jos cand cineva va incerca sa imi induca acea "boala". ultimul lucru de care am nevoie, once the broken heart has been mended by itself, e cineva care sa vina cu un leucoplast ingalbenit de rivanol, si sa mi-l lipeasca pe atrii. E un tratament invaziv, cine naiba poate sa aiba pretentia sa iti rupa echilibrul si pe urma sa vina cu rivanolul in varf de leucoplast sa te faca bine? Hell, nu asa functioneaza.

Cum arata un suferind de sindromul Munchausen de proximitate? Basically, pare absolut normal. La o privire mai atenta insa, se remarca o usoara intunecime a fetei, o conturare bine definita a corpului. Totul in jurul lor va straluci, fara echivoc. Oarecum te fac sa te simti ca si cum ai vana vampiri, le urmaresti semnele, si ei habar nu au.

Ceea ce nu stiu insa bolnavii de MSbP este ca nu e nevoie de prea multa pregatire ca sa ii surprinzi in mijlocul actiunii. Tot ce iti trebuie e un pic de fler, un pic de stabilitate psihica, un pic de sustinere morala de la cei care te iubesc, si desigur, acea doza de selfawareness care sa nu te lase amagita. Asa ca am putea aviza amatorii. Suntem doar o mana de oameni cei care va putem opri, dar God knows ca o sa o facem over and over again, pana va trec ideile nastrusnice.

Saturday, May 06, 2006

shine on you crazy...

coloreaza-mi diminetile cu un highlighter roz
permanent.
prinde-mi la gat siraguri de margele
stralucitoare.
ascunde-mi in par agrafe in forme de stele
argintii.
pune-mi pe deget inel cu onyx de un negru
cu reflexe.
incalta-ma in tocuri
cui.
imbraca-ma in rochii
vaporoase.
poleieste-ma de sus pana jos,
fa-ma sa stralucesc asemeni carbonului




si cand voi fi papusa perfecta,
rupe-mi tocurile de la pantofi
sfasie hainele de pe mine
ciufuleste-mi parul
sterge-mi machiajul
arunca-mi toate bijuteriile




si spune-mi ca diamantele inca stralucesc pe mine...



Friday, May 05, 2006

scent of feb


mai acu ceva vreme discutam cu cineva despre mirosuri. spuneam ca am tendinta sa asociez mirosuri cu tot felul de amintiri, locuri, oameni, momente. azi am simtit un miros care m-a trimis imediat cu gandul la cateva zile atat de frumoase! ciudat. pana acum, desi inca sunt proaspete in memorie zilele respective, erau o groaza de detalii pe care nu mi le aminteam. astazi in schimb, nu reuseam nicicum sa imi amintesc the big picture, decat fragmente detailistice.

mi-am amintit marea si nisipul din cizme si din par, mi-am amintit briza racoroasa de la miezul noptii, alarma de la 6 dimineata, somnul linistit si extenuarea dinaintea lui. mi-a alergat putin prin gand si vantul puternic din larg, si strazile inguste. cladirile triste si impovarate de povesti, stralucirea si zambetele din jurul meu. mana care m-a incalzit si picurii de ploaie de pe lentila.

best regards,
j'adore by dior...
Daca ai ajuns sa citesti asta, esti PREA curios!!!

Copyright 2006-2007 Alina Vasilescu - http://ame-lia.blogspot.com/ - alina.vasilescu@gmail.com. Toate textele si imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.