Tuesday, October 31, 2006

The World is Changed, I Can See it in the Template

Nah si cu ocazia asta, orice alt comentariu ar fi absolut redundant.

Vreau doar sa ii multumesc Arlechinului for the amazing job he did. Era high time sa devina si asta micu mai girly, ca deh, cica I am one :))

Pupa-te io! :*

PS: Ja, you're famous :))

Saturday, October 28, 2006

Misandrie acuta...

... sau feminism prost inteles?

Wicked jura de dimineata ca revista pentru femei pe care o rasfoiam de dimineata o sa ajunga pe Evilbloggers. Pai acolo ar fi si ajuns, daca nu ma lovea intre timp in moalele capului concluzia la care mi-e teama ca am ajuns. Pagini intregi de reviste, topicuri nenumarate pe forumuri dedicate femeilor, tratate, biografii ale femeilor celebre, TOATE, fara exceptie, cauta solutia catre sexul perfect in relatia ideala.

Metode de metode, nu asa. Cele mai tari mi se par psihologiile astea, bune de aplicat cobailor, pe care noi, femeile, ar trebui sa le aplicam barbatului de langa noi. Ca sa intelegeti despre ce vorbesc, iata cateva exemple de shrink-uire de practicat pe the significant other.

1. Mananca mult si repede? Sigur e o fire deschisa, careia ii place sa asimileze cat mai multe cunostinte.
E ori asta, ori omului ii e foame.

2. Poarta pantofi negri impecabili? E perfectionist si tipicar.
E ori asta, ori jobul s-ar putea sa ii impuna o anumita tinuta.

3. Isi doreste sa faca sex anal cu tine? Iti testeaza limitele.
E ori asta, ori barbatul ala poate chiar te iubeste de ii da pe urechi si i se pare absolut natural sa faca asta cu femeia care ii clatina lumea.

4. Se uita la filme porno? E in faza de negare a relatiei.
E ori asta, ori considera porn-ul ca o manifestare normala a sexualitatii.

5. Nu v-a prezentat inca familiei? Ii e teama sa se implice intr-o relatie serioasa.
E ori asta, ori nu s-a ivit inca momentul prielnic.

Si exemplele ar putea continua. Imi pare atat de rau ca revin cu ideea asta, insa vad ca exista o preocupare pe scara foarte larga despre cum sa ne intretinem relatiile, cum sa facem sex, cum sa ne controlam barbatul, cum sa il cunoastem mai bine. Insa ceea ce putin femei realizeaza este ca de fapt lucrurile sunt atat de simple! Cea mai simpla cale sa intretii o relatie este sa fii vie, sa fii parte din ea, sa o simti TU, ca femeie, in primul rand. Nu te ingrijora, o simte si el la fel. Despre sex se vorbeste atat de mult, incat incep sa am impresia ca femeile nu mai fac sex. Pai duceti-va, mai fetele, in dormitor, si treceti la treaba. Ca discutiile nu o sa duca la orgasme multiple in nici un caz. Experimentati, dati-va frau liber imaginatiei, spuneti, aratati ce vreti, puneti suflet in ceea ce faceti. Ca daca tot timpul te gandesti cum sa stai sa nu iti bata lumina pe vergeturile de pe coapse, nu o sa iasa nimic. Si, just for the record, daca inca mai exista asemenea naivitate in randul semenelor mele, cu totii v-au vazut vergeturile si inceputul de varice si semnul de deasupra fundului. Si daca v-au luat de mana si v-au sarutat, inseamna ca nu au nici o problema cu asta.

La fel, ni se au sfaturi despre cum sa ne cunoastem barbatii dupa semne. Dar de cand viul grai nu mai conteaza? Cand cuvintele si-au pierdut atat de tare functia, incat sa trebuiasca sa ma uit in farfuria barbatului meu ca sa stiu ca lui ii place viata? Mananca sushi, uau, are simtul aventurii. Facem chef??!?!? Da' faptul ca te-a dus pana in varf de munte pe jos, la cascada care ii placea lui de mic, si ati facut sex acolo ca nebunii NU putea sa te ajute sa tragi concluzia asta?

Ascultati-i, for God's sake, pentru ca toti va spun ce isi doresc, si o fac atat de deschis si de natural, incat e pacat sa nu ii luati in seama. Si incetati sa mai despicati firul in patru pentru fiecare gest pe care il face si care iese din tiparele scenariilor create in capul vostru. De fapt, incetati sa va mai faceti scenarii. Incetatati sa va mai considerati niste misandre imuabile, sau ma rog, feministe convinse, daca vi se pare ca suna mai bine. Oricum, e fix aceeasi porcarie, numai sub alt nume. Aveti nevoie de ei, sunt frumosi si nebuni si adorabili, sunt apa, aerul, focul si pamantul vostru. Ati inteles gresit totul. Aici nu se joaca cine e cel mai tare. Si nici egalitate nu cereti. Pentru ca nu suntem egali, ci dimpotriva, delicios de diferiti. Si tocmai asta ne face interdependenti.

Se impune aici disclaimerul. Sa nu credeti ca vreau sa va fac educatie. Poate ca sunt cea mai putin indreptatita sa scriu asta, pentru simplul motiv ca nu am avut tocmai relatii model pana acum. Insa fiecare m-a definit in felul ei. Si fiecaruia din EI pot sa ii multumesc pentru ca m-a invatat cate ceva. C. m-a invatat sa ascult. R. mi-a aratat cum sa fiu mandra. R. mi-a aratat ca pot sa fiu tare. M. m-a invatat ce e voluptatea. R. mi-a aratat cum e sa visezi. A. mi-a aratat cum e sa traiesti toate astea.

Asa ca azi pot spune cu certitudine, nu exista nici o piedica intre femeie si barbatul de langa ea. Nici una, in afara de cele impuse de ea. Viata alaturi de cineva e frumoasa. Totul e sa stii sa o vezi.

Friday, October 27, 2006

Feeding Frenzy


8:45 AM. Seeing your face as I opened my eyes must have been the most precious moment of the day. And, as I was feeding on your tranquility, I realized how much I love watching you while you sleep.

I think I could get used to that. From under my skin, you're becoming a bad habit.

And somehow I do not wish to break this bad habit.


PS: photo copyright: magicinlife

Sunday, October 22, 2006

My Immortal

I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you have to leave
I wish that you would just leave
'Cause your presence still lingers here
And it won't leave me alone
These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

Pentru simplul motiv ca brusc mi s-a facut un dor teribil de tati. Si pentru ca My Immortal m-a dus de langa el exact atunci cand nu trebuia.
Iknow I should have been there to hold his last breath. I know I should have had more courage. I know I shouldn't have run away.

God knows, I was afraid. I knew I was leaving his side for the last time, and still I was afraid to stay.

I am sorry. I am sorry I wasn't there. I am sorry I couldn't do anything.

Still...

Problem at hand

Aparent avem o problema. De anonimat. Surprinzator, oamenii par sa inceapa sa aiba tupeu la adapostul anonimatului. Incep sa spuna lucrurilor pe nume, incep sa dea in dreapta si in stanga, sperand ca nimeni vreodata nu va stii cine sunt cu adevarat. Ma intreb acu oare de cate ori i-am zambit frumos personajului care isi spune Didi Vava si Garrincha.

Eh, atata bai sa fie pe capul meu. For za record, pentru cei care nu sunt din Arad, Micalaca e un cartier cunoscut ca fiind cuibul de lansare al rapperilor de aici, plus femei destul de ieftine. Well, sorry micalacenilor pe care ii cunosc si nu se incadreaza in categoria asta.

La fel, Viva este una din primele discoteci ale Aradului, actualmente loc de intalnire al menostilor, din cate mi s-a spus. De asemenea, loc propice pentru agatat boarfe si dat la bot fraierilor. Ca deh, sunt o groaza de "ciumegi" pe acolo.

Pentru o secunda m-am gandit sa sterg commentul personajului. But then again, vorba cuiva, daca te cobori la nivelul lor, lumea nu mai simte diferenta. But then again, in cazul in care nu s-a inteles din prima, blogul asta nu are nevoie sa fie urmarit, citit, apreciat sau criticat. Blogul asta e aici pur si simplu pentru ca asa aveam eu chef in 05 Aprilie.

Nu o sa opresc commenturile, that would be really stupid. Insa, asa cum eu stiu sa apas "Back" daca am dat de ceva ce nu imi place, v-as ruga si pe voi sa faceti acelasi lucru.

Thank you,
Amelia

Wednesday, October 18, 2006

Pfft

Am figuri in cap. Nu imi mai place de fata voastra, uite numa' asa de-a dracu'. Nu imi trebuie motive solide ca sa imi fiti antipatici. Si v-as plezni pe toti. Sa va rasune obrajii a degetele mele, sa mi se inroseasca varfurile lor si sa ma usture, da' sa nu ma opresc.

Puneti mana si munciti, trantorilor, si pe urma va dau voie sa si deschideti pliscu' in fata mea. Fkin morronz!

Friday, October 13, 2006

La nuit, mon amour

Sunt lenesa si nu mi-e rusine. E o dimineata mult prea mohorata ca sa ma pot activa. Poate daca as ridica transperantele, mi-ar atinge ochii o unda de lumina. Dar, pe urma, cine s-ar mai hrani cu urmele noptii linistite?

Astazi cred ca imi doresc sa fie noapte mult timp. Noaptea sunt calma si calda, noaptea sunt eu. Incorsetata in asternuturi, agitata sau letargica, cu pielea tremurand sub flanel si doc, sunt eu. Nu trebuie decat sa inchid ochii si toata lumea e a mea. Mi se pare ciudat insa, in ultimul timp ma gasesc intr-o situatie absolut imposibila. Am nevoie de o mana pe care sa imi sprijin tamplele, am nevoie de o respiratie calda pe umar, am nevoie de un picior care sa se odihneasca lenes pe mine.

Imi las alene capul pe spate si incerc sa reculeg cu ochii mintii ramasitele noptii. Desi tot corpul pastreaza urme, e destul de greu sa pui cap la cap ore intregi, in spatele unui birou neprietenos. Inca o tigara, inca o gura de cafea. Ma dor ochii, ochelarii imi chinuie sinusurile, mainile, spatele si picioarele tipa sa se intinda. Pana si firele de par au nevoie de o perna sub ele. Pentru o secunda m-am gandit ca daca imi trec degetele alene prin par, s-ar putea sa reconstitui cinci minute. Nu avea rost. Nu stiu sa traiesc cu surogate.

Probabil ca daca as spune cuiva ce e in mintea mea acu, ar spune simplu: "Ti-e somn". Nu, nu mi-e somn. Mi-e dor. Cica asa se manifesta. Mi-e dor sa fiu lenesa si moale si vulnerabila, ravasita si cuminte, alintata si infrigurata.

Si e abia ora 11:43...

Tuesday, October 10, 2006

Playlist no 2 - Under my Pillow

1. Sade - Fear
2. Billy Idol - Adam in Chains
3. Beautiful World - In the Beginning
4. Delerium - Fallen
5. Eric Clapton - Pilgrim
6. Everything but the Girl - Low Tide of the Night
7. Madonna - Deeper and Deeper
8. Patricia Kaas - Quand J'ai Peur de Tout
9. Prince - Get Off
10. Santana - Flor de Luna
11. Skunk Anansie - Weak
12. Ten Sharp - You
13. Conjure One - Sleep
14. Zerosospiro - Automaticamente
15. Neneh Cherry - Woman
16. Marilyn Manson - Tainted Love
17. Moody Blues - Nights in White Satin
18. The Cult - Painted on my Heart
19. Jennifer Rush - I Come Undone
20. Scarlett - Independent Love Song
21. Ivemendes - Nao Vou Fugir
22. Costes Apollo - Cleopatra in New York
23. Smoke City - Underwater Love
24. Gotan Project - Santa Maria (La Del Buen Ayre)
25. Louise Vertigo - La Femme Fin de Siecle

Wednesday, October 04, 2006

Capitulare

Prin prezenta, subsemnata Alina Vasilescu, aka Amelia, aka cine oi mai fi fiind, declar ca am capitulat in fata incapatanarii si a refuzului argumetarilor logice. Am obosit, m-am plictisit, m-am saturat pana peste cap de oameni care refuza sa priceapa, oricat de frumos si de logic le-ai argumenta. Mi-a ajuns cu explicatiile si informarile la timp, cu acuratete.

Gata!

Desigur ca asta nu inseamna ca aceeasi Amelia isi va lasa ambitiile, orgoliul, visele, dorintele la o parte. Oh, ba nu. Ba dimpotriva, se va inversuna si mai rau sa si le duca la bun sfarsit.

Uite-asa, de-al dracu ca nu vreti sa pricepeti cu buna. Nah sit and watch.

Stiu si io sa zic "NU"

Trivia

I am so not gonna need these like ever, still, sunt o lectura placuta from time to time. Ar fi o treaba daca mi-as face un obicei din a pune quotes. Pe post de reminder, ca sa nu mai urle Wicked dupa mine ca sunt o "mica enciclopedie cinematografica ambulanta". Peiorativ, evident :D

The Talented Mr. Ripley
Regia: Anthony Mingella
Cu: Jude Law, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchet
Tom Ripley (Matt Damon): Well, whatever you do, however terrible, however hurtful, it all makes sense, doesn't it, in your head. You never meet anybody that thinks they're a bad person.

The End of the Affair
Regia: Neil Jordan
Cu: Julianne Moore, Ralph Finnes
Sarah (Julianne Moore): Love does not end just because you stop seeing each other.

The Stepford Wives
Regia: Frank Oz
Cu: Nicole Kidman, Glen Close, Bette Midler
Walter Kresby (Matthew Broderick): You heard me. Only high-powered, neurotic, castrating, Manhattan career bitches wear black. Is that what you want to be?
Joanna Eberhart (Nicole Kidman): Ever since I was a little girl.

Dangerous Liaisons
Regia: Stephen Fears
Cu: Glen Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer
Marquise de Merteuil (Glen Close): You'll find the shame is like the pain, you only feel it once.

Dolores Claiborne
Regia: Taylor Hackford
Cu: Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh
Vera Donovan (Judy Parfitt): Sometimes you have to be a high-riding bitch to survive. Sometimes being a bitch is all a woman has to hold onto.

Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
Regia: Jean Pierre Jeunet
Cu: Audrey Tautou, Mathieu Kasovitz
Amélie (Audrey Tautou): These are hard times for dreamers.

Taxi Driver
Regia: Martin Scorsese
Cu: Robert de Niro, Cybill Shepherd, Peter Boyle, Jodie Foster
Travis Bickle (Robert de Niro): You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the fuck do you think you're talking to?

Fight Club
Regia: David Fincher
Cu: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter
Tyler Durden (Brad Pitt): Fuck damnation, man! Fuck redemption! We are God's unwanted children? So be it!

Ikiru
Regia: Akira Kurosawa
Cu: Takashi Shimura, Shinichi Himori
Kanji (Takashi Shimura): I can't afford to hate people. I don't have that kind of time.

La dolce vita
Regia: Federico Fellini
Cu: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg
Marcello Rubini (Marcello Mastroianni): You are the first woman on the first day of creation. You are mother, sister, lover, friend, angel, devil, earth, home.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Regia: Michel Gondry
Cu: Jim Carrey, Kate Winslet
Joel (Jim Carrey): Constantly talking isn't necessarily communicating.

Forrest Gump
Regia: Robert Zemeckis
Cu: Tom Hanks, Robin Wright Penn
Forrest Gump (Tom Hanks): Why don't you love me, Jenny? I'm not a smart man, but I know what love is.

Pulp Fiction
Regia: Quentin Tarantino
Cu: John Travolta, Samuel L. Jackson
Jimmie(Quentin Tarantino): I'm gonna get fuckin' divorced. No marriage counselling, no trial separation, I'm gonna get fuckin' divorced.

La vita e bella
Regia: Roberto Benigni
Cu: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi
Guido (Roberto Benigni): What kind of place is this? It's beautiful: Pigeons fly, women fall from the sky! I'm moving here!

Amores perros
Regia: Alejandro Gonzalez Inarritu
Cu: Gael Garcia Bernal
Octavio (Gael Garcia Bernal): Being tough won't make you smart.

Run Lola Run
Regie: Tom Tykwer
Cu: Franka Potente, Moritz Bleibtreu
Narrator: Mankind, probably the most mysterious species on our planet. A mystery of open questions. Who are we? Where do we come from? Where are we going? How do we know what we believe to know? Why do we believe anything at all? Innumerable questions looking for an answer, an answer which will raise the next question and the following answer will raise a following question and so on and so forth. But in the end, isn't it always the same question and always the same answer?

25th Hour
Regia: Spike Lee
Cu: Eduard Norton
Monty Brogan (Eduard Norton): Well, fuck you, too. Fuck me, fuck you, fuck this whole city and everyone in it.

Monday, October 02, 2006

Note to Self

Nu ai voie lunea dimineata la ora 06:26 sa te intrebi "Oare mai e mult pana vineri la ora 16:00?"
Daca ai ajuns sa citesti asta, esti PREA curios!!!

Copyright 2006-2007 Alina Vasilescu - http://ame-lia.blogspot.com/ - alina.vasilescu@gmail.com. Toate textele si imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.