Tuesday, January 30, 2007

I've still got...


Sand in my shoes

And I can't shake the thought of you

Sunday, January 28, 2007

Colturi

Fiecare colt al camerei poarta urmele unui ieri mai mult sau mai putin indepartat. Oriunde m-as uita, e o amintire, o clipa care isi cere dreptul sa ramana acolo. O carte sorbita tarziu in noapte, o papusa imbracata cu hainute minuscule crosetate cu infrigurare in zile de iarna, un album cu poze cu o fetita mica si grasunica, cu mainile infipte adanc intr-un tort cu frisca, un ursulet de plus care a adormit cuminte pe aceeasi perna, un sfesnic care de ani de zile adaposteste ceara topita a ultimei seri de Ajun cand am impodobit bradul impreuna.

Mai stii? Ti-amintesti ora 2 dimineata? Stiu ca nu ne era somn defel, si am dat bot in bot la o tigara, ne-am inteles din priviri si ne-am apucat sa impodobim bradul. Si mama radea din dormitor, spunandu-ne ca probabil suntem singurii indeajuns de sariti de pe fix, incat sa impodobim un brad in toiul noptii. Si pe urma, dupa ce l-am terminat, am adormit amandoi in lumina mica a beculetelor.

E ciudat, inca imi mai pot aminti toate astea. Ma intreb insa daca o sa fii la fel de prezent si peste cativa ani. Sau imi va ramane doar o imagine care se va zbate sa ramana dincolo de retina? Sau nu va mai fi nici aia? Poate tot ce va ramane va fi doar o idee a ta, a existentei tale, a anilor mei alaturi de tine, a vorbei tale blande, a apostrofarilor, a zambetelor de mandrie ca fata ta a mai facut cate ceva.

Tot ce e in casa asta imi aminteste de tine, scaunul pe care stau de noptile in care plangeam inabusit, cu ochii in monitor, cautand un dram de sprijin, canapeaua din sufragerie de concertele de la Viena, din ziua de Anul Nou, masa din bucatarie de zgomotul zarurilor aruncate, baia inca mai are mirosul after-shave-ului tau. Si nu vreau sa le las sa mi se stearga din memorie. Vreau sa te am viu (ironic, nu?!), omniprezent si atotputernic. Asa cum mi-ai fost mereu.

Saturday, January 27, 2007

All That Glitters

Deschizi televizorul. O figura foarte prietenoasa iti spune: "Acest detergent e CEL MAI BUN pentru rufele dumneavoastra!"

Pornesti radio-ul: "Numai acu puteti achizitiona CEL MAI BUN autoturism care s-a produs vreodata!"

Mergi la un mini-market: "Aceste rosii sunt CELE MAI BUNE!"

Te intalnesti cu o amica pe strada: "Draga, am intalnit CEL MAI MISTO tip care exista!"

Nu vreau, nu mai vreau CEL/CEA mai bun/a. E ciudat cum toata lumea pare sa stie ce e cel mai bun pentru toata lumea. Nu stiu daca a fost limpede fraza asta, in capul meu e totul foarte clar. Zi de zi, orice as face, oriunde m-as duce, e de parca as fi in public, si in fata mea s-ar desfasura un platou rotativ de teleshopping, unde fiecare incearca sa vanda cat mai avantajos ceea ce are. Nu vreau sa iau ceea ce mi se da, pentru ca stiu ca nu e cel mai bun lucru pentru mine. Cel mai bun lucru va fi intotdeauna cel pe care mi-l doresc cu ardoare. Daca azi imi doresc liniste, inmod sigur linistea va fi cel mai bun lucru care mi se poate intampla. Daca vreau sa ii spun ca il iubesc, in mod sigur aia voi face. Daca vreau sa mananc ciocolata, nu o sa stea nimeni in calea fericirii mele.

The point. Oare care era the point? Ah da: NU va mai luati dupa tot ce vi se spune. Nimeni in afara de voi insiva nu stie ce e cel mai bine pentru voi. Si daca VOI nu va luptati pentru ceea ce doriti, in mod sigur nimeni nu o sa vina sa va serveasca totul pe tava.

There's a lady who's sure
All that glitters is gold
And she's buying a
Stairway to Heaven.

Oximoron


Mi se pare doar mie sau termenii astia doi chiar nu se pot alatura?

Amelia: Auzi, am si io o intrebare: cum ti se par cuvintele "dragoste" si "psihiatru" in aceeasi propozitie?
Zenu: (aici urmeaza 5 minute de liniste) Zenu is now offline.

Nu am sa inteleg niciodata cum pot unii sa isi etaleze iubirile, trairile, in fata unui profesonist care isi noteaza unul cate unul fiecare suspin, fiecare bataie a pleoapelor.

For God's sake, mergeti acasa, luati-va jumatatea de mana si spuneti-i: "BAH, nu mai suport sa iti arunci sosetele in mijlocul camerei, ia-le si pune-le in cosul de rufe!" Nu cred ca o discutie sanatoasa nu poate rezolva ORICE problema. SI iar ajung la vechea mea problema a abordarii comunicarii. U SUCK.


Wednesday, January 24, 2007

Rollercoaster

Aseara nu aveam in cap decat: "So, this is what it's like to sit back and enjoy the ride!"

Azi nu ma gandesc decat how much death really sucks...

Saturday, January 20, 2007

YM Help Needed

Imi trebuie un kit de YM, mai vechi de versiunea 8. As prefera un 7.0, sau chiar un 6 :">.

Daca cumva il aveti, attach to mail, si send please la naomibackwords@yahoo.com

THANKS!!!!!

Muahs

Sunday, January 14, 2007

Standardele si IQ-ul

Chiar nu pot sa pricep de ce oameni de un nivel intelectual apropiat nu au defel standarde apropiate.

Sunt perfect de acord cu subiectivitatea sistemului de analiza al fiecarui individ, insa in momentul in care doi indivizi au acces la aceeasi informatie, au aceeasi capacitate de a o procesa si de a o asimila, nu ar fi oare normal ca si sistemul lor de standarde sa fie macar apropiat? Evident ca nu te poti astepta la o similaritate perfecta, pentru ca pana la urma, un standard tine si de personalitatea fiecaruia. Insa, desi personalitatea nu se modifica de-a lungul vremii, mai e si factorul intelect, si sensibilitatea, si caracterul. Care nu raman constante de-a lungul vremii, ergo, ne permit o modificare a sistemului de standarde si valori de la o perioada la asta.

Si in momentul in care toti factorii astia sunt pe aceeasi lungime de unda, de ce standardele difera asa de mult?!?!
Daca ai ajuns sa citesti asta, esti PREA curios!!!

Copyright 2006-2007 Alina Vasilescu - http://ame-lia.blogspot.com/ - alina.vasilescu@gmail.com. Toate textele si imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.