Saturday, October 28, 2006

Misandrie acuta...

... sau feminism prost inteles?

Wicked jura de dimineata ca revista pentru femei pe care o rasfoiam de dimineata o sa ajunga pe Evilbloggers. Pai acolo ar fi si ajuns, daca nu ma lovea intre timp in moalele capului concluzia la care mi-e teama ca am ajuns. Pagini intregi de reviste, topicuri nenumarate pe forumuri dedicate femeilor, tratate, biografii ale femeilor celebre, TOATE, fara exceptie, cauta solutia catre sexul perfect in relatia ideala.

Metode de metode, nu asa. Cele mai tari mi se par psihologiile astea, bune de aplicat cobailor, pe care noi, femeile, ar trebui sa le aplicam barbatului de langa noi. Ca sa intelegeti despre ce vorbesc, iata cateva exemple de shrink-uire de practicat pe the significant other.

1. Mananca mult si repede? Sigur e o fire deschisa, careia ii place sa asimileze cat mai multe cunostinte.
E ori asta, ori omului ii e foame.

2. Poarta pantofi negri impecabili? E perfectionist si tipicar.
E ori asta, ori jobul s-ar putea sa ii impuna o anumita tinuta.

3. Isi doreste sa faca sex anal cu tine? Iti testeaza limitele.
E ori asta, ori barbatul ala poate chiar te iubeste de ii da pe urechi si i se pare absolut natural sa faca asta cu femeia care ii clatina lumea.

4. Se uita la filme porno? E in faza de negare a relatiei.
E ori asta, ori considera porn-ul ca o manifestare normala a sexualitatii.

5. Nu v-a prezentat inca familiei? Ii e teama sa se implice intr-o relatie serioasa.
E ori asta, ori nu s-a ivit inca momentul prielnic.

Si exemplele ar putea continua. Imi pare atat de rau ca revin cu ideea asta, insa vad ca exista o preocupare pe scara foarte larga despre cum sa ne intretinem relatiile, cum sa facem sex, cum sa ne controlam barbatul, cum sa il cunoastem mai bine. Insa ceea ce putin femei realizeaza este ca de fapt lucrurile sunt atat de simple! Cea mai simpla cale sa intretii o relatie este sa fii vie, sa fii parte din ea, sa o simti TU, ca femeie, in primul rand. Nu te ingrijora, o simte si el la fel. Despre sex se vorbeste atat de mult, incat incep sa am impresia ca femeile nu mai fac sex. Pai duceti-va, mai fetele, in dormitor, si treceti la treaba. Ca discutiile nu o sa duca la orgasme multiple in nici un caz. Experimentati, dati-va frau liber imaginatiei, spuneti, aratati ce vreti, puneti suflet in ceea ce faceti. Ca daca tot timpul te gandesti cum sa stai sa nu iti bata lumina pe vergeturile de pe coapse, nu o sa iasa nimic. Si, just for the record, daca inca mai exista asemenea naivitate in randul semenelor mele, cu totii v-au vazut vergeturile si inceputul de varice si semnul de deasupra fundului. Si daca v-au luat de mana si v-au sarutat, inseamna ca nu au nici o problema cu asta.

La fel, ni se au sfaturi despre cum sa ne cunoastem barbatii dupa semne. Dar de cand viul grai nu mai conteaza? Cand cuvintele si-au pierdut atat de tare functia, incat sa trebuiasca sa ma uit in farfuria barbatului meu ca sa stiu ca lui ii place viata? Mananca sushi, uau, are simtul aventurii. Facem chef??!?!? Da' faptul ca te-a dus pana in varf de munte pe jos, la cascada care ii placea lui de mic, si ati facut sex acolo ca nebunii NU putea sa te ajute sa tragi concluzia asta?

Ascultati-i, for God's sake, pentru ca toti va spun ce isi doresc, si o fac atat de deschis si de natural, incat e pacat sa nu ii luati in seama. Si incetati sa mai despicati firul in patru pentru fiecare gest pe care il face si care iese din tiparele scenariilor create in capul vostru. De fapt, incetati sa va mai faceti scenarii. Incetatati sa va mai considerati niste misandre imuabile, sau ma rog, feministe convinse, daca vi se pare ca suna mai bine. Oricum, e fix aceeasi porcarie, numai sub alt nume. Aveti nevoie de ei, sunt frumosi si nebuni si adorabili, sunt apa, aerul, focul si pamantul vostru. Ati inteles gresit totul. Aici nu se joaca cine e cel mai tare. Si nici egalitate nu cereti. Pentru ca nu suntem egali, ci dimpotriva, delicios de diferiti. Si tocmai asta ne face interdependenti.

Se impune aici disclaimerul. Sa nu credeti ca vreau sa va fac educatie. Poate ca sunt cea mai putin indreptatita sa scriu asta, pentru simplul motiv ca nu am avut tocmai relatii model pana acum. Insa fiecare m-a definit in felul ei. Si fiecaruia din EI pot sa ii multumesc pentru ca m-a invatat cate ceva. C. m-a invatat sa ascult. R. mi-a aratat cum sa fiu mandra. R. mi-a aratat ca pot sa fiu tare. M. m-a invatat ce e voluptatea. R. mi-a aratat cum e sa visezi. A. mi-a aratat cum e sa traiesti toate astea.

Asa ca azi pot spune cu certitudine, nu exista nici o piedica intre femeie si barbatul de langa ea. Nici una, in afara de cele impuse de ea. Viata alaturi de cineva e frumoasa. Totul e sa stii sa o vezi.

3 comments:

Wicked said...

un fel de: http://andreiard.ro/?p=1168

Amelia said...

=)) ja, numai ca fix the other way around. :XoXo

Anonymous said...

tot ce nu am spus pana acum :) mi-a placut

Daca ai ajuns sa citesti asta, esti PREA curios!!!

Copyright 2006-2007 Alina Vasilescu - http://ame-lia.blogspot.com/ - alina.vasilescu@gmail.com. Toate textele si imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.