Sunday, January 14, 2007

Standardele si IQ-ul

Chiar nu pot sa pricep de ce oameni de un nivel intelectual apropiat nu au defel standarde apropiate.

Sunt perfect de acord cu subiectivitatea sistemului de analiza al fiecarui individ, insa in momentul in care doi indivizi au acces la aceeasi informatie, au aceeasi capacitate de a o procesa si de a o asimila, nu ar fi oare normal ca si sistemul lor de standarde sa fie macar apropiat? Evident ca nu te poti astepta la o similaritate perfecta, pentru ca pana la urma, un standard tine si de personalitatea fiecaruia. Insa, desi personalitatea nu se modifica de-a lungul vremii, mai e si factorul intelect, si sensibilitatea, si caracterul. Care nu raman constante de-a lungul vremii, ergo, ne permit o modificare a sistemului de standarde si valori de la o perioada la asta.

Si in momentul in care toti factorii astia sunt pe aceeasi lungime de unda, de ce standardele difera asa de mult?!?!

3 comments:

Alecu said...

"toti factorii astia sunt pe aceeasi lungime de unda" - este o utopie. Cat timp nu au supt toti de la aceeasi mama ...

Eu zic ca suntem ATAT de diferiti incat este IMPOSIBIL ca aceste "standarde" de care vorbesti sa fie "apropiate"

Anonymous said...

Depinde de concepţiile întipărite de-a lungul timpului. Persoane diferite vin cu concepţii de viaţă diferite (încerc să mă feresc de termenul "idei preconcepute") pe care nu vor sau nu pot să le analizeze şi/sau modifice.

Anonymous said...

ce are inteligenta de-a face cu valorile?!?

Daca ai ajuns sa citesti asta, esti PREA curios!!!

Copyright 2006-2007 Alina Vasilescu - http://ame-lia.blogspot.com/ - alina.vasilescu@gmail.com. Toate textele si imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.